Troleibuzele Solaris ale STB duc lipsă de un element de siguranță important, îcă de la momentul livrării primelor astfel de mijloace de transport în comun către Primăria Capitalei. Mai mult, pe troleibuze nu au fost montate mai multe elemente de siguranță la interior, fapte pentru care administrația Nicușor Dan evită să ofere un răspuns.
A trecut aproape un an de când primele troleibuze marca Solaris au fost livrate către Societatea de Trnsport București (STB), instituție subordonată Primăriei Capitalei.

De atunci, niciun troleibuz Solaris nu a fost prevăzut cu ciocănelele speciale pentru spargerea geamurilor, în cazul unei situații de urgență.

Aceasta, în ciuda faptului că pe geamurile laterale ale troleibuzelor Solaris au fost lipite autocolante care sugerează o astfel de intervenție, în caz de urgență.
Mai mult, surse din cadrul STB au declarant, pentru TITLUL ZILEI, că pe partea interioară stângă a troleibuzelor (în direcția sensului de mers) nu au fost mandate toate barele de siguranță și de susținere pentru pasageri.
Toate acestea ar fi fost trecute cu vederea, potrivit acelorași surse, de către constructor și Primăria Capitalei, din rațiuni financiare, pentru ca înțelegerea contractuală să fie “profitabilă, de ambele părți”.
Aceasta, în defavoarea siguranței călătorilor.
TITLUL ZILEI a solicitat Primăriei Municipiului București un punct de Vedere legat de acest subiect.
Administrația publică locală condusă de Nicușor Dan nu ne-a oferit însă un răspuns.
Recent, în cadrul unei conferințe de presă, primarul general a spus, întrebat de lipsa ciocănelelor pentru evacuare din troleibuzele Solaris că “e bine că au ajuns” troleibuzele.
În ciuda explicațiilor edilului-șef, care susține că poate une ciocănele au fost furate din troleibuzele Solaris, nu există nicio urmă în mijloacele de transport în comun că acest element de siguranță ar fi fost vreodată montat.
Circa 370.000 de euro costă un troleibuz Solaris.
Primăria Capitalei a semnat un contract pentru 100 astfel de mijloace de transport în comun.